

FAQ

Hieronder vind je de meest courante vragen. Staat de info die je zoekt er niet tussen? Stuur een mailtje naar info@blektattoo.be en we helpen je snel verder.
VOORBEREIDING
Hoe boek ik een afspraak?
Stuur een mailtje naar info@blektattoo.be (of gebruik het formulier op de site) met daarin heel duidelijk een omschrijving van wat je wil laten zetten, op welk lichaamsdeel (links/rechts) en hoe groot ongeveer. Indien mogelijk graag ook een foto van de plaats waar de tattoo moet komen. Doorgaans krijg je binnen de dag een antwoord om verder af te spreken en je datum en tijdsslot te kiezen via de online bookingstool.
Hoeveel kost een tattoo?
Elke tattoo en elk ontwerp zijn anders. De kostprijs is telkens afhankelijk van de grootte van het ontwerp, de plaats, of er één of meerdere sessies nodig zijn... Op het moment dat we je ontwerp uitwerken, krijg je ook een inschatting van wat het zal kosten. Reken voor elk ontwerp sowieso op een minimumprijs van €80.
Moet ik iets meebrengen?
Het is aangeraden om (zeker voor langere sessies) iets gesuikerd mee te brengen om te eten of te drinken. Na enkele uren getatoeëerd te worden kan je lichaam zeker wat energie gebruiken. Voorzie vooral losse, comfortabele kledij. Weet dat de kans bestaat dat kledij vuil wordt door inkt- of bloedvlekken. Zorg er voor dat het te behandelen lichaamsdeel (+ de omgeving er rond) makkelijk vrijgemaakt kan worden.
Ik weet niet goed wat ik wil laten zetten?
Een ontwerp komt altijd in samenspraak tot stand. Denk al eens na over enkele kernwoorden, een bepaalde gebeurtenis in je leven, een leuke reis, een toffe herinnering... Daarvan vertrekkend komen we samen altijd tot iets mooi! Je kan ook altijd een kijkje nemen tussen de beschikbare flash ontwerpen. Deze worden éénmalig aan een interessante prijs getatoeëerd.
Is er een minimumleeftijd?
Er bestaat in België geen formele wettelijke leeftijdsgrens voor tattoos of piercings. Echter geldt er wel een deontologische code waarin voorzien is dat er geen tattoos gezet worden bij -16 jarigen. Van 16 tot 18 jaar is de schriftelijk toestemming van de ouders vereist maar dan nog behouden we ons het rechts om bepaalde tattoos te weigeren.
Waarom moet ik een voorschot betalen?
Een voorschot zorgt ervoor dat het tijdsslot van je afspraak voor jou voorbehouden blijft, en dienst daarnaast ook als garantie tegen klanten die zonder verwittiging niet komen opdagen (ja, die zijn er helaas...). Bekijk het positief: dankzij het voorschot hoef je je tattoo niet in één keer volledig te betalen. Je portefeuille zal je dankbaar zijn! Voorschotten zijn in geen enkel geval terugbetaalbaar. In geval van ziekte (mits verwittiging minstens 24u op voorhand) kan je de afspraak éénmalig verzetten mits behoud van je voorschot.
Hoe bereid ik me voor op mijn afspraak?
Een tattoo laten zetten is best een heftige ervaring voor je lichaam. Zelfs al valt de pijn goed mee: je lichaam gaat veel energie gebruiken om de tattoo zo snel mogelijk te genezen. Zorg er dus voor dat je voldoende uitgeslapen bent, dat je goed gegeten en gedronken hebt (onderschat het belang van hydrateren niet!) en dat je dus kortgezegd zo fris mogelijk bent. Neem 's ochtends een douche, gebruik vanaf de avond voordien geen alcohol of drugs meer, en trek iets comfortabel aan om naar je afspraak te komen. Je mag de te tattoeëren oppervlakte gerust op voorhand al scheren of trimmen. De huid extra hydrateren (met bodylotion of creme) de dagen voor je afspraak is zeker een pluspunt: de huid zal nadien veel mooier en sneller genezen. Tenzij je heel kortbij woont ( minder dan 400m) is het afgeraden om met de fiets of te voet naar je afspraak te komen.
Hoe komt het ontwerp tot stand?
Tijdens het maken van je afspraak geef je mee wat je ongeveer wilt of wat je idee is. Stuur gerust enkele voorbeelden mee van tattoos of tekeningen die je mooi vindt. Weet dat we bij BLEK een eigen stijl en visie hebben, en dat een goed ontwerp vertrekt vanuit vertrouwen. Hoe meer richtlijnen je op voorhand meegeeft, hoe minder ruimte voor creativiteit er overblijft. Je ontwerp wordt de dag voor je afspraak ter goedkeuring doorgestuurd en besproken via Whatsapp. Aanpassingen op de dag van je afspraak zijn NIET meer mogelijk. Bestaande tattoos of tekeningen worden nooit letterlijk gekopieerd (met uitzondering van logo's, symbolen, tekst...).
Kan ik met eender wat bij BLEK terecht?
BLEK is gespecialiseerd in blackwork en illustratieve tattoos (alle formaten) met minimale kleuraccenten. Afhankelijk van jouw idee kan het dus zijn dat we je doorsturen naar collega's die meer specialisatie hebben in de stijl die jij zoekt. Twijfel je of jouw idee binnen de stijl van BLEK past, stuur dan gerust een berichtje en we bekijken het samen! Letterlijke kopies van bestaande tattoos of ontwerpen worden sowieso geweigerd.
Waar moet ik zijn?
BLEK is momenteel een privé studio. Dat wil zeggen dat we enkel op afspraak werken. Het heeft geen zin om vrijblijvend aan de deur te komen aanbellen. Het adres is Bergestraat 199, 1730 Asse. Parkeren kan om de hoek in de Guldensporenstraat of één van de daarrondliggende straten in de wijk. Gelieve niet op het voetpad in de Bergestraat te parkeren. Kom je met de trein? Via het fietspad dat naast de spoorlijn loopt ben je op 15 minuutjes van het station van Asse aan de studio. Neem een kijkje op de contactpagina om de exacte ligging te bekijken.
Mag ik iemand meebrengen?
BLEK is momenteel een privéstudio, dat houdt in dat je dus niet zomaar binnen en buiten kan wandelen. Als je iemand meebrengt (max 1 persoon en mits verwittiging op voorhand) hou er dan rekening mee dat deze persoon zich ook moet kunnen bezighouden gedurende de volledige sessie.
Kan ik langskomen met een bestaande tattoo of ontwerp?
Kort gezegd: Neen, er worden géén bestaande tattoos of designs van andere artiesten letterlijk gekopieerd en het heeft geen zin om hiervoor contact op te nemen. Een belangrijk deel van het tattooproces is de energie die ontstaat door het bespreken van een idee en het tot stand laten komen van jouw unieke, persoonlijke tattoo. Uiteraard kan je bij het uitleggen van je idee enkele referentiefotos of tattoos meesturen om duidelijk te maken welke richting je uit wil.
Kan ik een tattoo laten coveren?
Zeker en vast! Al moet dit geval per geval bekeken worden. Hou er sowieso rekening mee dat de nieuwe tattoo minstens dubbel zo groot zal moeten zijn als de tattoo die gecoverd moet worden. Het belangrijkste aan een coverup is een design creëren waarmee de aandacht wordt afgeleid van de huidige, bestaande tattoo. Hiervoor wordt sowieso een intakegesprek ingepland om enkele foto's te nemen en opmetingen te doen, zodat het nieuwe ontwerp perfect over de vorige past.
TER PLAATSE
Gebruiken jullie veilige inkten?
Sinds januari 2022 zijn (zoals door de nieuwe ECHA/REACH wet voorzien) alle tattoo inkten bij BLEK vervangen door alternatieven zonder isopropyl of isopropanol. Zowel zwarte als gekleurde inkt. Er is echter geen reden om je zorgen te maken over tattoos die vóór 2022 gezet zijn, de inkten die gebruikt werden waren telkens van topkwaliteit en waren al jaren uitgebreid getest op hun veiligheid.
Mag ik iets van pijnstillers nemen?
Het wordt ten zeerste afgeraden om pijnstillers te nemen voor je afspraak. Het maakt het tattoo proces moeilijker, je zal sneller beginnen bloeden, en het zorgt ervoor dat de pijn veel intenser zal zijn van zodra de pijnstiller uitgewerkt geraakt. Indien je tijdens het zetten van de tattoo graag een pijnstillende spray of zalf gebruikt (Bactine of dergelijke) breng je deze zelf mee na consultatie bij een apotheker en laat je op voorhand weten dat je hiervan gebruik wenst te maken.
Wat als ik ziek ben?
Het is belangrijk dat je zo fit mogelijk bent de dag van je afspraak. Indien je ziek bent is het dus zeker niet aangeraden om een tattoo te laten zetten. Laat dit liefst zo ver mogelijk op voorhand weten, en dan bekijken we hoe we je afspraak kunnen herplannen. Je voorschot ben je niet kwijt, dit verhuist éénmalig gewoon mee met je nieuwe afspraak. Indien je niet komt opdagen zonder te verwittigen, verlies je je voorschot definitief en zal je in de toekomst geen nieuwe afspraken meer kunnen maken.
Hoeveel pijn moet ik verwachten?
Over de pijn hoef je je niet teveel zorgen te maken. Natuurlijk is iedereen z'n pijngrens anders, maar weet dat je eigen lichaam je al voor een groot stuk zal behoeden tegen teveel pijn, door het aanmaken van endorfines. Langere sessies kunnen zeker en vast wat onaangenaam worden, maar alles wordt in het werk gesteld om de sessie zo comfortabel mogelijk te houden. Bepaalde lichaamsdelen (voeten, knieën, oksels, ribben...) zijn veel gevoeliger en zullen dus meer pijn doen. Maar nogmaals: niet in die mate dat je ze daarom bewust hoeft te vermijden. Onthoud dat de pijn maar tijdelijk is, maar het genot en plezier van je nieuwe tattoo voor de rest van je leven is! Op voorhand voldoende slapen, hydrateren, geen alcohol drinken en met een relaxte mindset naar je afspraak komen zal de meeste pijn sowieso verlichten.
Hoe lang duurt het zetten van een tattoo?
Dat kan gaan van een halfuur tot meerdere dagen. De tijd om een tattoo te zetten is namelijk afhankelijk van enkele factoren: de grootte van het ontwerp, de manier van inkleuren, de plaats op het lichaam, de hoeveelheid lijnwerk... Hou er rekening mee dat je zelfs voor de kleinste ontwerpen toch snel een uurtje tijd moet voorzien. Voor een goede tattoo artiest komt de duurtijd op de laatste plaats. Het belangrijkste is dat jouw ontwerp zo nauwkeurig, strak en mooi mogelijk gezet wordt.
Is een tattoo zetten gevaarlijk?
Kort gezegd: indien je bij een fatsoenlijke tattooshop terecht komt: neen!
Er wordt héél veel aandacht besteed aan het zo hygiënisch en aseptisch mogelijk houden van de volledige tattoo procedure. Er wordt zoveel als mogelijk met wegwerpmateriaal gewerkt, wat wil zeggen dat het steriel uit de verpakking komt wanneer we aan jouw tattoo beginnen, en dat alles nadien meteen in de vuilbak belandt. Alles wat niet herbruikbaar is, wordt tussen elke klant grondig ontsmet en gesteriliseerd zodat kruisbesmetting geen kans krijgt. Op voorhand vul je een medische vragenlijst in zodat mogelijke allergieën of aandoeningen gekend zijn alvorens er gestart wordt. Na afloop van de tattoo krijg je een uitgebreide fiche mee om je tattoo te verzorgen gedurende de eerstvolgende dagen. Het juist opvolgen hiervan is enorm belangrijk om infecties tijdens het genezingsproces te vermijden.
NAZORG
NAZORG
Hoe verzorg ik mijn nieuwe tattoo?
Een heel uitgebreide infosheet over correcte nazorg vind je hier: https://drive.google.com/file/d/1D8hrKRO-Ekix6lWtQKHzk3SgxymlBNMW/view?usp=sharing. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de tattoo niet geïnfecteerd geraakt. Als je het kleefverband zoals voorgeschreven een viertal dagen laat zitten, en de tattoo verzorgt zoals besproken tijdens je afspraak, is het risico op een infectie miniem.
NAZORG
Wat mag ik wel/niet doen?
- Was élke keer je handen met antibacteriële zeep en ontsmettende gel alvorens je de tattoo verzorgt.
- Vermijd direct zonlicht op de tattoo gedurende de eerste 3 weken.
- Een goed verzorgde tattoo krijgt in principe geen korsten.
- Probeer niet te krabben wanneer de tattoo jeukt. Wat extra nazorgcreme biedt snel verlichting van de jeuk.
- Ga de eerste 3 weken niet zwemmen, baden of naar de sauna. De kans op een infectie is dan nog veel te groot. Douchen mag, maar vermijd te heet water.
- Probeer zoveel mogelijk contact met huisdieren op de plaats van de tattoo te vermijden.
- Vermijd gedurende de eerste week zware inspanningen, overtollig zweten, fitness...
- Vermijd gedurende de eerste week vuile omgevingen die infecties zouden kunnen veroorzaken.
- Gebruik vanaf nu een zonnecrème met hoge beschermingsfactor (>50) op de plaats van je tattoo. Overtollige blootstelling aan UV licht doet de tattoo doorheen de jaren sneller vervagen en verkleuren.
Maar vooral: aarzel nooit om bij vragen een bericht te sturen!
NAZORG
Wat als er iets geretoucheerd moet worden?
De kans bestaat altijd dat er bepaalde plekjes in de tattoo na genezing nog een kleine retouche nodig hebben. Dit wordt altijd gratis gedaan, behalve wanneer het duidelijk is dat de retouches nodig zijn als gevolg van slechte nazorg. Sowieso is het fijn om na 2-3 maanden, wanneer de tattoo volledig genezen is, een foto te ontvangen! Op basis daarvan bekijken we dan of er eventueel nog een retouche nodig is.
NAZORG
Hoe lang blijft mijn tattoo mooi?
Een tattoo wordt een deel van je lichaam. Dit houdt in dat ze, net als je huid, door de jaren heen ook zal veranderen. Een tattoo die goed verzorgd wordt blijft er goed uitzien voor de rest van je leven, echter zijn er bepaalde factoren die hier een belangrijke invloed op hebben: blootstelling aan de zon, hygiëne, extreem vermageren of verzwaren... Hoe mee je zorg draagt voor je lichaam en je huid, hoe langer je tattoos zullen schitteren.
NAZORG
Help, mijn tattoo lekt!
Een nieuwe tattoo zal de eerste 48u altijd wat wondvocht, plasma en overtollige inkt lekken. Dit is volkomen normaal en bevordert het genezingsproces onder het aangebrachte 'second skin' kleefverband. Enkel indien het vocht vanonder het verband lekt moet de plakker vervangen worden, dan is er namelijk risico op bacteriën die aan de tattoo geraken. Zorg dat je dit 'slijm' er telkens goed afwast met antibacteriële zeep om eventuele korstvorming te vermijden. In je tijdens het genezingsproces vragen of twijfels hebt neem je meteen contact op en helpen we je snel verder!
NAZORG
Mijn nieuwe tattoo lijkt wazig?
Een deel van het genezingsproces bestaat eruit dat de beschadigde opperhuid zichzelf vernieuwt. Deze nieuwe dunne laag huid kan de eerste weken wat melkachtig zijn waardoor het lijkt alsof de tattoo vaag of wazig is. Na enkele weken verdwijnt dit optisch effect terug, wanneer de huid volledig genezen is.